iPhone'da Kişiler Nasıl Silinir?

Ortak yazar: wikiHow Kadrosu

Bu wikiHow makalesi, istenmeyen kişileri iPhone'unun Kişiler uygulamasından, iCloud'dan ve iTunes'dan nasıl kaldıracağını öğretir.

Makalenin 1.Yöntemi:
Kişiler Uygulamasını Kullanmak
Düzenleniyor

  1. 1
    Kişiler’i aç. Bu, gri bir arka plan üzerinde insan şeklinde bir siluet ve sağ tarafında renkli sekmeler bulunan bir uygulamadır.
    • Alternatif olarak Kişilere, Telefon uygulaması ekranının altındaki Kişiler simgesine dokunarak da erişebilirsin.
  2. 2
    Bir kişinin adına dokun. Bunu yaptığında kişi sayfası açılacaktır.
    • Belirli bir kişiyi aramak için, ekranın en üstündeki Ara çubuğuna dokun ve kişinin adını yaz.
  3. 3
    Düzenle düğmesine dokun. Bu, ekranın sağ üst köşesindedir. Bunu yapmak, bu kişinin sayfasında değişiklik yapmanı veya kişiyi tamamen silmeni sağlar.
  4. 4
    Ekranı aşağı kaydır ve Kişiyi Sil’e dokun. Bu bağlantı, kişi sayfasının altındadır.
  5. 5
    İstendiğinde tekrar Kişiyi Sil düğmesine dokun. Bu bilgi istemini ekranın altında göreceksin. Bunu yaptıktan sonra kişi iPhone'undan silinir.
    • Facebook gibi diğer uygulamalardan eklenen kişiler için "Sil" seçeneğini görmezsin.
    • Eğer iPhone'un iCloud hesabına bağlıysa o kişi tüm bağlı cihazlarından silinir.
    Advertisement

Makalenin 2.Yöntemi:
Tüm iCloud Kişilerini Silmek
Düzenleniyor

  1. 1
    Ayarlar’ı aç. Bu, genellikle ana ekranda yer alan dişli (⚙️) şeklindeki gri bir uygulamadır.
  2. 2
    Apple kimliğine dokun. Bu, adının ve eğer eklediysen resminin bulunduğu menünün üstündeki bölümdür.
    • Oturum açmadıysan iPhone’unuza giriş yapın’a dokun, Apple Kimliğini ve şifreni gir, ardından Giriş Yap seçeneğine dokun.
    • iOS'un daha eski bir sürümünü kullanıyorsan bu adımı yapman gerekmeyebilir.
  3. 3
    iCloud düğmesine dokun. Bu, menünün ikinci bölümündedir.
  4. 4
    "Kişiler"i "Kapalı" konumuna getir. Bu seçenek beyaza dönecek ve iPhone'unda yerel olarak depolanan tüm iCloud kişilerin silinmesi istenecektir.
  5. 5
    iPhone'umdan Sil düğmesine dokun. iCloud hesabınla senkronize ettiğin tüm kişiler iPhone'undan silinecek. Bu kişiler, yerel olarak kaydedilmiş tüm bilgileri içerir (ör., el ile eklenmiş kişiler).
    Advertisement

Makalenin 3.Yöntemi:
Kişileri E-posta Hesaplarında Devre Dışı Bırakmak
Düzenleniyor

  1. 1
    Ayarlar’ı aç. Bu, genellikle ana ekranda yer alan dişli (⚙️) şeklindeki gri bir uygulamadır.
  2. 2
    Ekranı aşağı kaydır ve Kişiler seçeneğine dokun. Bunu, Ayarlar sayfasını üçte biri kadar kaydırdığında göreceksin.
  3. 3
    Hesaplar düğmesine dokun. Bu, sayfanın en üstünde yer alır.
  4. 4
    Bir e-posta hesabına dokun. En azından, bu sayfada iCloud seçeneğini göreceksin.
    • Örneğin; bir Gmail hesabı için Kişiler ayarlarını açmak için Gmail seçeneğine dokun.
  5. 5
    "Kişiler"i "Kapalı" konumuna getir. Bu seçenek beyaza dönerek seçili e-posta hesabındaki kişilerin artık iPhone'undaki Kişiler uygulamasında görünmediğini belirtecektir.
    Advertisement

Makalenin 4.Yöntemi:
Kişi Önerilerini Devre Dışı Bırakmak
Düzenleniyor

  1. 1
    iPhone’unun Ayarlar’ını aç. Bu, genellikle ana ekranda yer alan dişli (⚙️) şeklindeki gri bir uygulamadır.
  2. 2
    Ekranı aşağı kaydır ve Kişiler seçeneğine dokun. Bunu, Ayarlar sayfasını üçte biri kadar kaydırdığında göreceksin.
  3. 3
    "Uygulamalarda Bulunan Kişiler"i "Kapalı" konumuna getir. Bu, ekranın altında yer alır; düğme beyaza dönecektir. Artık iPhone'un Kişiler uygulamasında veya Mesajlar ve Posta uygulamalarının otomatik tamamlama alanında kişi önerilerini görmeyeceksin.
    Advertisement

Makalenin 5.Yöntemi:
Grupları Kullanmak
Düzenleniyor

  1. 1
    Kişilerini gruplara ayır. Ailen, iş arkadaşların, spor salonundaki arkadaşların vb. için gruplar oluşturabilirsin. Bu şekilde, kişileri kaldırman gerekmeden kategorileri gizleyebilirsin.
    • Grupları yönetmek için Kişiler ekranının sol üst köşesindeki Gruplar düğmesine dokun.
  2. 2
    Gizlemek istediğin gruplara dokun. İşaretlendiklerinde görünürler. İşaretsiz olduklarında kişi listesinden gizlenirler.
  3. 3
    İşin bittiğinde Tamam düğmesine dokun. Artık kişi listende sadece seçtiğin gruplar görüntülenecektir.
    Advertisement

İpuçlarıDüzenleniyor

  • Eğer Facebook senkronizasyonunu etkinleştirdiysen Ayarlar’ı açtıktan sonra Facebook düğmesine dokunup Kişiler düğmesini "Kapalı" (beyaz) konuma getirerek listendeki tüm Facebook kişilerini hızlı bir şekilde kaldırabilirsin. Bunu yaptığında Kişiler uygulamandaki kişiler gizlenir.

UyarılarDüzenleniyor

  • Kişilerini senkronize etmek için iCloud kullanıyorsan iTunes'ta "Adres Defteri Kişilerini Senkronize Et" seçeneğini işaretleme, aksi takdirde iPhone'unda yinelenen veriler oluşturabilirsin.
Advertisement

About this wikiHow

Ortak Yazar:
wikiHow Editör Ekibi
Bu makale editörler ve araştırmacılardan oluşan, makalenin doğruluğu ile kapsamlılığını onaylayan, eğitimli bir ekip tarafından ortaklaşa yazılmıştır.

Bu makale işine yaradı mı?

Evet
Hayır
Advertisement