Google Fotoğraflar'da Çift Fotoğraflar Nasıl Silinir?

Ortak yazar: wikiHow Kadrosu

Google Fotoğraflar'da çift fotoğrafları otomatik olarak silmenin bir yolu yoktur.

Google Fotoğraflar'da bulunan çift kopya önleme özelliği çift kopyaların iki kez yüklenmesini engeller. Ama bir fotoğrafı düzenlediysen düzenlenen sürüm, artık eski dosyayla aynı olmadığı için senkronize edilecektir. Ayrıca Google Drive’ındaki fotoğraflar, Fotoğraflar ile senkronize edilecek şekilde ayarlanmışsa kitaplığında bulunan dosyaların kopyasını burada görürsün. Bu wikiHow makalesi ile senkronize edilmiş kopyaları nasıl sileceğini ve Google Drive fotoğraf senkronizasyonunu nasıl devre dışı bırakacağını öğreneceksin.

Makalenin 1.Yöntemi:
Google Drive Fotoğraf Senkronizasyonunu Devre Dışı Bırakma

  1. 1
    Bilgisayarında, telefonunda veya tabletinde Google Fotoğraflar'ı aç. Google Drive’da depolanan fotoğraflar Google Fotoğraflar'a senkronize edilecek şekilde ayarlanmışsa hâlihazırda kitaplığında bulunan dosyaların kopyasını burada görürsün. Bu özelliği devre dışı bıraktığında Google Drive'daki fotoğrafların Google Fotoğraflar'da görünmesini önlersin.
    • Bilgisayarında https://photos.google.com adresinde oturum açarak Google Fotoğraflar'a erişebilirsin.
    • Telefon veya tablet kullanıyorsan ana ekranda veya uygulama çekmecesinde "Google Fotoğraflar" (iPhone/iPad) veya "Fotoğraflar" (Android) yazan çok renkli çiçek simgesine dokun.
  2. 2
    menüsüne tıkla veya dokun. Bu, sol üst köşededir. Bir menü genişleyecek.
  3. 3
    Ayarlar seçeneğini seç.
  4. 4
    Aşağı kaydır ve "Google Drive" anahtarını Kapalı konumuna getir. Bu, "Google" başlığının altındadır. Google Drive’ında hâlihazırda Google Fotoğraflar'da olan fotoğrafların çift kopyaları varsa bunlar kaldırılır.
    • Fotoğraflar Google Drive'ından silinmez.
    Advertisement

Makalenin 2.Yöntemi:
Bilgisayarda Kopyaları Silme

  1. 1
    Bir İnternet tarayıcısında http://photos.google.com adresine git. Oturum açmadıysan şimdi oturum aç.
    • Google Fotoğraflar, birden fazla cihazdan olsa bile aynı fotoğrafları senkronize etmez. Ancak senkronize edilmiş bir fotoğrafı düzenlediysen (örneğin kırpma, konum ekleme veya tarihi değiştirme) düzenlenen sürüm senkronize olur çünkü artık aynı fotoğraf değildir.[1] Bunu, düzenlenmiş fotoğrafları Google Fotoğraflar'a senkronize etmediğin bir klasöre kaydederek önleyebilirsin.
  2. 2
    Fotoğraflar sekmesine tıkla. Bu, sayfanın sol tarafındadır. Tıkladığında tüm fotoğraflarının bir listesi açılır.
  3. 3
    Silmek istediğin fotoğraf kopyasını bulana kadar aşağı kaydır.
  4. 4
    Fotoğrafın kutusunu işaretle. Fareni fotoğrafın küçük resminin üzerine getir, ardından sol üst köşesindeki onay işaretini tıkla.
    • Her iki fotoğrafı bir çift kopya hâlinde seçmemeye dikkat et.
  5. 5
  6. 6
    Onay mesajındaki Çöp Kutusuna Taşı seçeneğine tıkla. Fotoğraflar çöp kutusuna taşınır. Bir hata yaptığını fark etmen durumunda, çöp kutusundaki fotoğraflar 60 gün boyunca orada kalır.
    Advertisement

Makalenin 3.Yöntemi:
Mobil Uygulamada Kopyaları Silme

  1. 1
    Google Fotoğraflar uygulamasını aç. Genellikle ana ekranda veya uygulama çekmecesinde bulacağın yeşil, sarı, kırmızı ve mavi renkli çiçek simgesidir.
    • Google Fotoğraflar, birden fazla cihazdan olsa bile aynı fotoğrafları senkronize etmez. Ancak senkronize edilmiş bir fotoğrafı düzenlediysen (örneğin kırpma, konum ekleme veya tarihi değiştirme) düzenlenen sürüm senkronize olur çünkü artık aynı fotoğraf değildir.[2] Bunu, düzenlenmiş fotoğrafları Google Fotoğraflar'a senkronize etmediğin bir klasöre kaydederek önleyebilirsin.
  2. 2
    Fotoğraflar seçeneğine dokun. Bu, sol alt köşededir.
  3. 3
    veya butonuna dokun. Bu, ekranın sağ üst köşesindedir. Bir menü görünecek.
  4. 4
    Seç veya Fotoğrafları Seç butonuna dokun. Bu, menünün üst tarafındadır.
  5. 5
    Silmek istediğin fotoğraflara dokun. Fotoğraflara dokunduğunda, sol üst köşelerindeki daireler onay işaretine dönüşür.
    • Her iki fotoğrafı bir çift kopya hâlinde seçmemeye dikkat et.
  6. 6
  7. 7
    Onay mesajındaki Sil butonuna dokun. Fotoğraflar çöp kutusuna taşınır. Bir hata yaptığını fark etmen durumunda, çöp kutusundaki fotoğraflar 60 gün boyunca orada kalır.
    Advertisement

İpuçları

  • Google Drive'da 15 gigabayt (GB) ücretsiz depolama alanı vardır ama aylık ücret karşılığında daha fazla alan satın alabilirsin.

Bu wikiHow makalesi hakkında

Ortak Yazar:
wikiHow Editör Ekibi
Bu makale editörler ve araştırmacılardan oluşan, makalenin doğruluğu ile kapsamlılığını onaylayan, eğitimli bir ekip tarafından ortaklaşa yazılmıştır.

Bu makale işine yaradı mı?

Evet
Hayır
Advertisement