Facebook'ta Profil Nasıl Gizlenir?

Ortak yazar: wikiHow Kadrosu

Facebook, insanlarla iletişim kurmak için harika bir yol olabilir, ancak bir Facebook hesabına sahip olmak zaman zaman kendini çok fazla göz önünde hissetmene de neden olabilir. Facebook profilini daha az görünür hâle getirmek istiyorsan bilgilerini kilitlemek için kullanabileceğin birkaç gizlilik seçeneği bulunuyor. Facebook ayarlarına erişerek, kişilerin yayınladığın şeyleri okumasını engelleyebilir ve tüm profil verilerini gizleyebilirsin. Profilini tamamen gizlemen gerekirse hesabını geçici olarak dondurabilirsin. Tüm verilerin kaydedilecek fakat yeniden hesabını etkinleştirene kadar Facebook'taki herkesten gizlenecektir.

Makalenin 1.Yöntemi:
Hesabını Dondurmak (Masaüstü)

  1. 1
    Bir süre gizlemek istiyorsan sayfanı dondur. Facebook'u bir süre kullanmayı düşünmüyorsan Facebook sayfanı dondur. Hesabını dondurma kalıcı değildir ve tekrar giriş yaptığında sayfan geri yüklenir. Sayfanı dondurduğunda profilin tamamen gizlenir.
    • Sayfanı dondurduğunda "Herkese Açık" olmadığı sürece kimsenin Facebook içeriğini göremeyeceksin.
  2. 2
    Sayfanın sağ üst köşesindeki ok düğmesine tıkla ve "Ayarlar"ı seç. Bu, Genel Hesap Ayarları sayfasını açacaktır.
  3. 3
    "Genel" sekmesine tıkla. Hesabının genel ayarları açılacaktır.
  4. 4
    "Hesabı Yönet" başlığının yanındaki "Düzenle" bağlantısına tıkla. Böylece o bölüm genişleyecektir.
  5. 5
    "Hesabını dondur" bağlantısına tıkla ve istemleri takip et. Böylece hesabın saklanacak ve Facebook oturumun kapatılacak. Tekrar giriş yapana kadar hesabın gizli kalacak. Adın, tüm mesajlardan olmasa da paylaştığın çoğu şeyden kaldırılacak. Hiçbir verin kaybolmayacak.[1]
  6. 6
    Hesabını yeniden açmak için giriş yap. Eğer artık hesabını gizli tutmak istemiyorsan Facebook bilgilerinle tekrar giriş yapabilirsin. Böylece tüm hesap verilerin geri getirilecek ve görünür hâle gelecek.
    Advertisement

Makalenin 2.Yöntemi:
Hesabını Dondurmak (Mobil)

  1. 1
    Facebook mobil uygulamasını aç. Hesabını mobil uygulama üzerinden dondurabilirsin. Profilin gizlenir ve tekrar giriş yapana kadar hesabın dondurulur.
  2. 2
    Menü (☰) düğmesine dokun. Bu düğme sağ üst köşede (Android) veya sağ alt köşede (iOS) bulunur.
  3. 3
    "Ayarlar ve Gizlilik" seçeneğini seç. Hesabının Ayarlar menüsü açılacaktır.
  4. 4
    "Gizlilik Kısayolları" seçeneğine dokun. Böylece hesabının gizlilik ayarları gösterilecektir.
  5. 5
    Sayfayı aşağı kaydır ve "Hesabını ve bilgilerini sil" seçeneğine dokun. Açılan sayfadan Hesabı Dondur seçeneğine dokunarak hesabı dondurma işlemini başlat.
  6. 6
    Şifreni gir. Devam etmeden önce şifreni girmen istenecektir.
  7. 7
    Onaylamak için "Dondur" düğmesine dokun. Ekranın en altındaki "Dondur" düğmesini bulmak için formu kaydır. İstersen hesabını neden dondurduğunu Facebook’a haber verebilirsin.
  8. 8
    Hesabını geri yüklemek istersen tekrar giriş yap. E-posta ve şifren ile giriş yaparak hesabını istediğin zaman geri yükleyebilirsin.
    Advertisement

Makalenin 3.Yöntemi:
Gizlilik Ayarlarını Düzenlemek (Masaüstü)

  1. 1
    Facebook’a giriş yap. Gizlilik ayarlarını düzenlemek için Facebook internet sitesine giriş yapman gerekir.
  2. 2
    Facebook sayfasının sağ üst köşesindeki oka tıkla. Ok ▼ şeklindedir.
  3. 3
    "Ayarlar" seçeneğine tıkla. Böylece Facebook ayarların açılacak.
  4. 4
    Sol menüden "Gizlilik" seçeneğine tıkla. Bu, hesap gizlilik ayarlarını görüntüleyecektir.
  5. 5
    Paylaştığın ve etiketlendiğin gönderileri gizle. Gönderilerini senden başka kimse görmeyecek şekilde gizleyebilirsin veya görebilecek kişileri yakın arkadaşlarınla sınırlandırabilirsin.
    • "İleride paylaşacağın gönderileri kimler görebilir?" başlığının yanındaki "Düzenle" bağlantısına tıkla. Bu, gönderdiklerini kimlerin görüntüleyebileceğini değiştirmeni sağar.
    • Tüm gönderileri gizlemek için "Sadece ben" seçeneğini seç. Bu, gönderilerini senden başkalarının görmesini engeller. Belirli arkadaşlar veya herhangi bir özel liste gibi farklı gruplar seçebilirsin, ancak gönderilerini görüntüleyebilen herkesin gönderilerini arkadaşlarıyla paylaşabileceğini unutma.
    • "Geçmiş Gönderileri Sınırla" bağlantısına tıkla. Bu araç, eski gönderilerinin okuyucu kitlesini otomatik olarak Arkadaşlar olarak değiştirir. Bu, daha önceki gönderilerini görecek kişileri sınırlar. Okuyucu kitleyi "Sadece ben" olarak değiştirmek istiyorsan her gönderiyi tek tek bulman ve görünüm ayarını elle değiştirmen gerekecektir.
  6. 6
    İnsanların zaman tüneline gönderim yapmasını engelle. Zaman tüneline gönderimi kapatırsan başkaları gönderim yapamaz. Bu, zaman tünelini yalnızca senin kullanmanı veya tamamen kilitlemeni ve kapatmanı sağlar.
    • Sol menüden "Zaman Tüneli ve Etiketleme" seçeneğine tıkla. Bu, Zaman Tüneli ayarlarını açacak.
    • "Zaman tünelinde kimler paylaşımda bulunabilir?" metninin yanındaki "Düzenle" bağlantısına tıkla. Bu, kişisel zaman tüneline kimlerin gönderi yapabileceğini değiştirmeni sağlar.
    • Zaman Tüneli’ni tamamen özel yapmak için "Sadece ben" seçeneğini seç. Bu, başkalarının zaman tüneline gönderi yapmasını engeller. Önceki adımdaki gönderilerini gizleme adımı ile birleştirildiğinde zaman tünelin tamamen özel olacaktır.
    • "Başkalarının senin zaman tünelinde paylaştığı gönderileri kimler görebilir?" metninin yanındaki "Düzenle" bağlantısına tıkla. Bu, zaman tünelindeki içeriği kimlerin göreceğini ayarlar.
    • "Sadece ben" seçeneğini seç. Bu, başkalarının zaman tünelindeki gönderileri görmesini engeller.
  7. 7
    Profilini aramalardan gizle. Profilindeki çalıştığın yer, yaş, konum vb. gibi her bir girdinin ayrı bir gizlilik ayarı bulunur. Tüm bu şeylerin başkalarına gözükmesini istemiyorsan "Sadece ben" seçeneğine ayarlı olduğundan emin olmak gerekir:[2]
    • Facebook sayfasının en üstündeki mavi çubuğun ortasında yer alan profil resminin ve adının bulunduğu düğmeye tıkla.
    • Kapak fotoğrafının altındaki şeridin ortasında bulunan "Hakkında" düğmesine tıkla.
    • Profilinde yer alan bilgilerin yanındaki "Düzenle" düğmesine tıkla.
    • "Hedef kitle seçici" açılır menüsüne tıkla ve o profil bilgisini gizlemek için "Sadece ben" seçeneğini seç. "Değişiklikleri Kaydet" düğmesine tıkla ve diğerine geç.
    Advertisement

Makalenin 4.Yöntemi:
Gizlilik Ayarlarını Düzenlemek (Mobil)

  1. 1
    Facebook uygulamasını aç. Tüm gizlilik ayarlarını doğrudan Facebook uygulaması içinden düzenleyebilirsin.
  2. 2
    Menü (☰) düğmesine dokun. Bu düğmeyi sağ üst köşede (Android) veya sağ alt köşede (iOS) bulacaksın.
  3. 3
    "Ayarlar" seçeneğine dokun. Hesabının Ayarlar menüsü açılacaktır.
    • iPhone’da, "Ayarlar" ve ardından "Hesap Ayarları"nı seçmen gerekir.
  4. 4
    "Gizlilik Ayarları"na dokun. Böylece gizlilik ayarların açılacak.
  5. 5
    Paylaştığın ve etiketlendiğin gönderileri gizle. Zaman tünelindeki gönderilerini başkalarının görmesini engelleyebilir ve zaman tünelini özel bir blog hâline dönüştürebilirsin.
    • "İleride paylaşacağın gönderileri kimler görebilir?" seçeneğine dokun.
    • Gelecekteki gönderilerini kendin haricinde herkesten gizlemek için "Sadece ben" seçeneğini seç.
    • Gizlilik menüsüne geri dön ve "Geçmiş gönderilerini kimlerin görebileceğini sınırla" seçeneğine ve "Geçmiş Gönderileri Sınırla" seçeneğine dokun ve ardından tüm geçmiş gönderileri gizlemeyi onayla.
  6. 6
    İnsanların zaman tüneline gönderi yapmalarını engelle. Kimsenin gönderi yapamayacağı veya diğer gönderileri görmeyeceği şekilde zaman tünelini kilitleyebilirsin.
    • "Hesap Ayarları" menüsüne dön ve "Zaman Tüneli ve Etiketleme"yi seç.
    • "Zaman tünelinde kimler paylaşımda bulunabilir?" seçeneğine dokun ve "Sadece ben"i seç.
    • "Başkalarının senin zaman tünelinde paylaştığı gönderileri kimler görebilir?" seçeneğine dokun ve "Sadece ben"i seç.
  7. 7
    Profilinin içeriğini gizle. Profilindeki her öğenin ayrı bir gizlilik ayarı bulunur. Başkaları tarafından görüntülenmelerini gizlemek için her birini "Sadece ben" seçeneğine ayarlaman gerekir.
    • Facebook ana sayfasına geri dön ve profil sayfanı aç.
    • "Kendin Hakkında Daha Fazlasını Gör" düğmesine dokun.
    • Her bir girişin yanında bulunan Kalem (Düzenle) düğmesine dokun.
    • En alttaki Paylaşıldığı Kişiler menüsüne dokun ve "Sadece ben"i seç.
    Advertisement

Bu wikiHow makalesi hakkında

Ortak Yazar:
wikiHow Editör Ekibi
Bu makale editörler ve araştırmacılardan oluşan, makalenin doğruluğu ile kapsamlılığını onaylayan, eğitimli bir ekip tarafından ortaklaşa yazılmıştır.

Bu makale işine yaradı mı?

Evet
Hayır
Advertisement